Alapszolgáltatások

Az egyszintű tarifarendszer értelmében az ESZ- és nem ESZ-re jogosult felhasználók ellátásához használt tárolói tarifa azonos mértékű. A 2023. április 1-től kezdődő időszakra vonatkozó hatályos tarifát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a H2369/2023 MEKH határozatban állapítja meg.

A tárolói rendszer rendszerhasználati díjainak megállapítása a  11/2016 (XI.14.)  és a 8/2020. (VIII.14.) MEKH rendeletek szerint történik, összhangban az alábbi MEKH útmutatókkal:

2023. április 1-től érvényes rendszerhasználati díjak (a díjtételek az Áfá-t nem tartalmazzák)

Nem engedélyköteles tevékenységnek minősülő, egyedileg igényelt egyéb szolgáltatás (egyedi szolgáltatás)

Az egyedi szolgáltatások díjai egyedi megegyezés alapján és az azonos bánásmód elve szerint kerülnek meghatározásra, a 2008. évi XL. törvény rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 19/2009 (I.30.) Korm. rendelet 79. § (4) pontja alapján.

Díjjegyzék a 2022/23 tárolói évre vonatkozóan

 

Választható szolgáltatások

A Magyar Földgáztároló Zrt kiegészítő szolgáltatásként betárolási-, és kitárolási megszakítható kapacitásokat az ÜKSZ-ben rögzítettek feltételek szerint nyújthat. Ezen szolgáltatások díjszámítását az MFGT Üzletszabályzata tartalmazza.

Szezonális és szezonális megszakítható igények esetén a szolgáltatások díjszámítását az MFGT Üzletszabályzata tartalmazza.

 

Korábbi tárolói évek díjai

Korábbi tárolói évek díjjegyzékei