A Magyar Földgáztároló Zrt. tanúsított Integrált Irányítási Rendszerrel rendelkezik, amely magába foglalja az ISO 9001:2015 szabványnak megfelelő Minőségirányítási Rendszert (MIR) az ISO 45001:2018 szabványnak megfelelő Munkahelyi Egészségvédelem és Biztonság Irányítási Rendszert (MEBIR) az ISO 14001:2015 szabványnak megfelelő Környezetközpontú Irányítási Rendszert (KIR) illetve az ISO 50001:2019 szabványnak megfelelő Energiagazdálkodási Irányítási Rendszert (EgIR).
 
Az Integrált Irányítási Rendszer működtetésével célunk tevékenységünk színvonalának folyamatos növelése, ezáltal ügyfeleink magas elégedettségi szintjének megőrzése, a munkahelyi egészségvédelem és biztonság fejlesztésével, a kockázatok csökkentésével, a környezeti károk megelőzésével és csökkentésével, a környezetvédelmi és energia-teljesítményünk folyamatos növekedése.
 

 A Magyar Földgáztároló Zrt. számára központi jelentőségű, hogy működése során  munkatársai, és az üzleti tevékenysége által érintett személyek biztonságát óvja. A Társaság vezetősége fontosnak tartja, hogy tevékenységei összhangban álljanak az ország környezetvédelmi energetikai és gazdasági érdekeivel. A Társaság minden munkatársa személy szerint felelős és számon kérhető a munkabiztonsági környezetvédelmi és energiahatékonysági előírások betartása tekintetében.