1978 – Megkezdődik a Kardoskút melletti kiaknázott földgázmező tárolóvá történő átalakítása, a folyamat a következő évben Hajdúszoboszlón és Pusztaedericsen további két létesítmény üzembehelyezésével folytatódik. Legkésőbb, a 80-as években a Zsanai Földgáztárolót helyezik üzembe. A földgáztárolók működését a MOL Földgáztároló Rt. irányítja.
 
2006. április 1. – 16 hónapos engedélyezési eljárás után az E.ON Ruhrgas International AG (ERI), átveszi a a MOL Földgáztároló Zrt. 100%-os részvénycsomagját. A cégbírósági bejegyzést követően a MOL Földgáztároló Zrt. immár hivatalosan is az E.ON Földgáz Storage Zrt. nevet viseli.
 
2007 – Megkezdődik a Zsanai Földalatti Gáztároló bővítése
 
2009. november – Befejeződik a a Zsanai Földalatti Gáztároló bővítése, ezzel létrejön Közép-Kelet-Európa legnagyobb befogadóképességű és a tároltatói igényekre legrugalmasabban reagálni tudó földgáztárolója.
 
2013. szeptember 30.Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. kifizeti az E.ON magyarországi földgázipari érdekeltségeinek szerződésben rögzített vételárát, ezzel a társaság immár Magyar Földgáztároló Zrt. néven, nemzeti tulajdonban szavatolja Magyarország biztonságos földgázellátását.