Magyarországon ma a földgáz a legfontosabb energiahordozó: az elsődleges energiahordozók között a részaránya meghaladja a 40%-ot. A téli csúcsigények kielégítésében, az ellátásbiztonság megteremtésében és fenntartásában a földalatti gáztárolók szerepe meghatározó, hiszen egy hidegebb téli napon az ország földgázellátásnak mintegy fele gáztárolókból származik.

A Magyar Földgáztároló Zrt. Magyarország legnagyobb kereskedelmi földgáztároló vállalataként négy földalatti gáztároló létesítményt üzemeltet, melyek összesen 4,43 milliárd m3 mobilgáz-kapacitással és 49,8 millió m3 napi kitárolási kapacitással rendelkeznek. A társaság fontos célkitűzése Magyarország téli gázellátásának hosszú távú biztosítása mellett, hogy hozzájáruljon az ország központi szereplővé válásához a közép-európai régióban.
 
Az MVM Csoport részeként Társaságunk működésének alapját az MVM értékek képezik. Felelősséggel viseltetünk munkatársaink, társadalmunk és környezetünk iránt, és közös értékeinknek tekintjük a következőket:
 
Mindennapi munkánk során jelentős figyelmet szentelünk az alábbiaknak: 
  • Ügyfélközpontúság
  • Teljesítményközpontúság
  • Változások kezdeményezése
  • Csapatmunka
  • Vezetés
  • Különbözőségek kezelése és folyamatos fejlődés
A Magyar Földgáztároló Zrt. számára központi jelentőségű, hogy működése során  munkatársai- és az üzleti tevékenysége által érintett személyek biztonságát óvja. A Társaság fontosnak tartja, hogy tevékenységei összhangban álljanak az ország környezetvédelmi és gazdasági érdekeivel. A Társaság minden munkatársa személy szerint felelős és számon kérhető a munkabiztonsági- és környezetvédelmi előírások betartása tekintetében.