Az elektronikus közbeszerzés részletes szabályairól szóló 424/2017. (XII. 19.) Kormányrendelet (EKR rendelet) 35. § (1) bekezdése alapján a Magyar Földgáztároló Zrt. a közbeszerzési eljárásai az elektronikus közbeszerzési rendszerben (EKR) kerülnek (https://ekr.gov.hu) lebonyolításra, mely elektronikus közbeszerzési rendszer a Miniszterelnökség által üzemeltetett központi közbeszerzési nyilvántartás és a közbeszerzési eljárások elektronikus lebonyolítását támogató informatikai rendszer.

Az EKR üzemeltetését és fenntartását az elektronikus közbeszerzési rendszer üzemeltetését és fenntartását végző gazdasági társaság kijelöléséről szóló 27/2017. (XI. 6.) MvM rendelet alapján a NEKSZT Nemzeti Elektronikus Közbeszerzési Szolgáltató és Tanácsadó Kft. (NEKSZT Kft.) végzi (http://nekszt.hu).

Az EKR használatával kapcsolatban a NEKSZT Kft. két felhasználói útmutatót bocsátott rendelkezésre, a www.ekr.gov.hu oldalon történő regisztráció után a Támogatás menüpontban (oldal alja) elérhető és letölthető Felhasználói Kézikönyvet valamint az EKR Árlejtés Ajánlattevő Felhasználói Kézikönyvet.

 

 Belső kiválasztási szabályzat