Eloltották az MFGT hajdúszoboszlói gáztárolójában keletkezett tüzet

A Magyar Földgáztároló Zrt. (MFGT) hajdúszoboszlói földalatti gáztároló üzemében ma hajnalban keletkezett tüzet a tűzoltóság és a katasztrófavédelem szakemberei 13 óra 15 perckor eloltották. Az oltás során az MFGT munkatársai a tűzoltóság által kért nyomást biztosították a visszaégés elkerülése érdekében. Személyi sérülés az elhárítás során sem történt.

 

Szakértőink előzetes véleménye alapján a tűz nem okozott környezetkárosítást, szennyező anyag nem került a levegőbe. A tűzeset alatt a tároló környezetében élő lakosság nem volt veszélyben. A hatóságok által foganatosított, szakszerű távoltartó óvintézkedésekre azért volt szükség, hogy kontrollálható legyen a terület környezetében tartózkodó polgári lakosság létszáma.

 

 

Következő lépésként munkatársaink felmérik a károkat, és elkezdik azokat a szükséges beavatkozásokat és munkálatokat, amelyek a tároló üzemszerű működésének mielőbbi folytatásához szükségesek. A helyreállítás. és a sérült berendezések helyreállítása illetve cseréje az első információk szerint néhány hetet vesz majd igénybe. Az ország gázellátását ez nem veszélyezteti, ugyanis a gázt tároló kereskedők igényeit a társaság másik három gáztároló üzeme maradéktalanuk ki tudja szolgálni. A tűz során az ügyfelek által tároltatott gázkészletben nem keletkezett kár.

 

Az MFGT ezúton is köszöni az intézkedő rendőri, katasztrófavédelmi és tűzoltó egységek szakszerű beavatkozását, valamint a lakosság türelmét az okozott kényelmetlenség miatt.