Fritsch Lászlót a GIE Igazgatósági tagjának választották

A Gas Infrastructure Europe (GIE) az európai gázinfrastruktúra ipar által alkotott szervezet, amely tagjai közt tudhatja az gáztároló cégek mellett a szállítóüzemeltető- és LNG terminált működtető cégeket is. Jelenleg Európa 24 országából összesen 68 taggal rendelkezik.

 

A GIE aktívan hozzájárul az egységes, fenntartható és versenyképes európai gázpiac kialakításához. A GIE Board tagjai olyan, európai szinten meghatározó vállalatok vezetői, melyek földgáz-infrastruktúra működtetésével foglalkoznak. Fritsch Lászlót 2016. június 9-én választották meg GIE Igazgatósági tagnak, miközben a Gas Storage Europe-ban (Európai Földgáztárolók Szövetsége) is megtartja Elnökségi tagságát. A GIE Board tagságon keresztül az MFGT és ezen keresztül az egész MVM Csoport számára lehetővé válik az EU-s lobby továbberősítése, kulcspozíció elérése a gázinfrastruktúrát meghatározó európai uniós döntéshozatalban.
Fritsch László szakmai pályafutása a Shell Gas Hungary Rt.-ben indult 1996-ban. 2001. és 2003. között a társaság pénzügyi igazgatójaként dolgozott, majd a csoport nemzetközi tevékenységébe bekapcsolódva a Shell Oil Products európai belső auditoraként dolgozott számos európai országban. 2005-től az SCA Packaging Hungary Zrt. üzletfejlesztési vezetőjeként valamint az SCA Packaging Romania ügyvezető igazgatójaként dolgozott.
Innen tért vissza 2006-ban a gáziparba és kezdte meg ma is fennálló munkaviszonyát az akkor még német tulajdonban álló E.ON Földgáz Storage Zrt.-ben. Kezdetben a vállalat pénzügyi, kontrolling, beszerzési osztályvezetője, majd 2009-től pénzügyi igazgatója volt. 2012-ben a pénzügyi vonalról átváltva a műszaki feladatokhoz a társaság működésért felelős igazgatósági tagja lett. Ebben a minőségében támogatta a társaság tulajdonosváltásának előkészítését, majd a magyar állam tulajdonszerzését követően, 2013. október 1-től tölti be a Magyar Földgáztároló Zrt. vezérigazgatói pozícióját és egy személyben a társaság igazgatóságának elnöki funkcióit.
Napi munkája mellett a Magyar Bányászati Szövetség elnökségi tagjaként aktív szereplője és elkötelezett támogatója a hazai bányász társadalomnak. 2012-ben a Nemzeti Fejlesztési Miniszter Szent Borbála Éremmel, 2015-ben pedig a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki a hazai energiaellátás biztonsága szempontjából meghatározó szénhidrogén-ellátás és tárolás érdekében a bányászati érdekérvényesítésében kifejtett kiemelkedő hazai és nemzetközi szakmai tevékenysége elismeréseként.