Állami kitüntetést kapott Fritsch László

Az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter dr. Áder János köztársasági elnök megbízásából állami kitüntetéseket adott át a minisztériumhoz tartozó háttérintézmények és vállalatok munkatársainak, melynek keretében Fritsch Lászlót, a Magyar Földgáztároló Zrt. elnök-vezérigazgatóját a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki a hazai energiaellátás biztonsága szempontjából meghatározó szénhidrogén-ellátás és tárolás érdekében - a kormányzati célkitűzések megvalósítását célzó - bányászati érdekérvényesítésében kifejtett kiemelkedő hazai és nemzetközi szakmai tevékenysége elismeréseként.

 

Fritsch László szakmai pályafutása a Shell Gas Hungary Rt.-ben indult 1996-ban. 2001. és 2003. között a társaság pénzügyi igazgatójaként dolgozott, majd a csoport nemzetközi tevékenységébe bekapcsolódva a Shell Oil Products európai belső auditoraként dolgozott számos európai országban. 2005-től az SCA Packaging Hungary Zrt. üzletfejlesztési vezetőjeként valamint az SCA Packaging Romania ügyvezető igazgatójaként dolgozott.
Innen tért vissza 2006-ban a gáziparba és kezdte meg ma is fennálló munkaviszonyát az akkor még német tulajdonban álló E.ON Földgáz Storage Zrt.-ben. Kezdetben a vállalat pénzügyi, kontrolling, beszerzési osztályvezetője, majd 2009-től pénzügyi igazgatója volt. 2012-ben a pénzügyi vonalról átváltva a műszaki feladatokhoz a társaság működésért felelős igazgatósági tagja lett. Ebben a minőségében támogatta a társaság tulajdonosváltásának előkészítését, majd a magyar állam tulajdonszerzését követően, 2013. október 1-től tölti be a Magyar Földgáztároló Zrt. vezérigazgatói pozícióját és egy személyben a társaság igazgatóságának elnöki funkcióit.
Napi munkája mellett a Magyar Bányászati Szövetség elnökségi tagjaként aktív szereplője és elkötelezett támogatója a hazai bányász társadalomnak. 2012-ben a Nemzeti Fejlesztési Miniszter Szent Borbála Éremmel tüntette ki.
 
Szakmai tevékenységét nemzetközi szervezetben is folytatja. A Gas Infrastructure Europe az európai földgáz infrastruktúra üzleti szereplőit tömörítő szakmai szervezet. Ennek részeként működik a Gas Storage Europe, az európai földgáztárolók szövetsége, melynek alelnökeként igyekszik megerősíteni a földalatti gáztárolók szerepét az európai ellátórendszeren belül.